İlk Buluşma Mekanları: First Date İçin En İyi 10 İstanbul Mekanı

First date için hangi mekanlara gidilir? İlk buluşmada hangi restoranda akşam yemeği yenilebilir? İşte, Salih Seçkin Sevinç'ten İstanbul'da ilk buluşma için gidebileceğiniz 10 farklı mekan önerisi:
İlk Buluşma Mekanları: First Date İçin En İyi 10 İstanbul Mekanı
24 Temmuz 2023, 15:36

Kaldırdığınız her taşın altından, yapılan her kazıdan başka bir hikayenin ortaya çıktığı İstanbul’da sevgilinizle ilk kez gideceğiniz ve yaşadığınız akşamı unutamayacağınız mekanları yazdım. İşte, ilk buluşma için gidebileceğiniz en iyi 10 mekan:

  1. Vogue Restoran

vogue restoran

Vogue Restoran, teras barı bulunan, dünya lezzetleri ve kokteyller servis edilen şehir ve Boğaz manzaralı şık bir restoran. Vogue Restoran’ın sloganı “Modaya Uygun Lezzet” Vogue’un tatlı menüsünden Bal Kabağı Terrin, birbirinden havalı kokteyller ve şeflerin özel sunumuyla balık çeşitleri çok ünlü.

Tel: 0212 227 44 04

Adres: Vişnezade, BJK Plaza, Süleyman Seba Cd. No:48 D:A Blok Kat:13, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/voguerestaurantistanbul

  1. Artois Cadde

artois cadde

Artois Cadde Bağdat Caddesi’nde kokteyl barı ve dünya mutfağından lezzetleriyle ön planda. Romantik akşamların seçimlerinden en revaçta olanı Bosna Hersek’ten Özel Getirtilen Boşnak Kuru Eti, Kızartılmış Arnavut Biberi, Fleto Domates ve Buratta Peyniri, Domates Sos, Mozeralla Peyniri ile hazırlanarak, özel taş fırında pişirilip roka ile servis edilen yemekleri. Hem keyifli hem de romantik bir ortam isteyenler için doğru seçim.

Tel: 0850 460 02 78

Adres: Bağdat Caddesi, Haldun Taner Sk. No:7/B, 34728 Kadıköy/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/artois.cadde

  1. Lacivert

lacivert

Lacivert Restoran İstanbul'dan sonra Bodrum'da da birbirinden leziz tatlar, göz alıcı sunumları ile misafirlerini büyülemeye devam ediyor. Lacivert Restoran Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini İstanbul boğazının en romantik manzarasıyla müşterilerine sunuyor. Bir boğaz klasiği haline gelen Lacivert, yaz aylarında bol güneşli ve esintili terasında, kış aylarında ise rıhtımı aratmayan, camekânlı salonlarında misafirlerini deniz manzaralı masalarında ağırlıyor. Lacivert’teki Brunch’ta da organik ürünler bulunuyor.

Tel: 0216 413 37 53

Adres: Anadolu Hisarı, Körfez Cd. 57/A, 34410 Beykoz/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/lacivertrest

  1. Topaz

topaz

Sevgilinizle güzel bir akşam yemeği ve kaliteli müzik dinlemek isterseniz Topaz Restoran güzel bir seçim. Topaz Restoran, şehrin en iyi DJ performansları ve Fine Dining lezzetlerini sunuyorlar. Boğazı ayaklarınızın altında hissediyorsunuz.

Tel: 0212 249 10 01

Adres: Ömer Avni, İnönü Cd. No:50, 34427 Beyoğlu/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/topaz.istanbul

  1. La Boom

la boom

La Boom, lezzetli kokteylleri ve Arthur Vonderheyden’ın yemekleri ile Emirgan’ın boğaz manzarasına farklı bir bakış açısı getiriyor. Zencefilli ızgara kuşkonmaz; ızgara istiridye mantarı, fesleğenli ricotta ve karamelize badem favori lezzetlerinden.

Tel: 0212 277 88 07

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:14/A, 34467 Sarıyer/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/laboom_emirgan

  1. Yeni Lokanta

yeni lokanta

Çok şık dekore edilmiş samimi ama küçük bir ortam. Şeflerin özel sunumlarıyla lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, tadım menülerine ortak olabileceğiniz ve sevgilinizle çok keyif alabileceğiniz bir mekan. Kuzu sucuk, pancar pekmezi, Kilis üzümü, Denizli yanık yoğurdunun birleşimiyle sundukları yemekleri ünlü.

Tel: 0212 292 25 50

Adres: Tomtom, Kumbaracı Ykş. No:66, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/yeni.lokanta

  1. Leb-i Derya

leb-i derya

Leb-i Derya’nın mutfağı Anadolu’nun ve Rumeli’nin damak mirasını alıyor, kibarca bugüne uyarlıyor, her gün bu mirası yeni devralmış gibi özenle hazırlıklarını yapıyor. Arkada hep bildiğimiz, hayatımızın bir yerinde muhakkak bir yanımıza dokunmuş müzikler çalıyor. Yanınızda sevdiğiniz kişi ve lezzetli yemekler daha ne olsun.

Tel: 0530 382 38 22

Adres: Şahkulu, Kumbaracı Ykş. No:57 Kat:5, 34425 Tünel/Beyoğlu/Beyoğlu/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/lebiderya_ist

  1. Sunset

sunset

Sunset Grill&Bar, İstanbul Boğazı’nın en güzel manzaralarından birine hakim Ulus Parkı’nda yer alıyor. 2023 Michelin Rehberi'nde yer alan bir restoran. Büyüleyici manzarasıyla İstanbul'un en ünlü fine-dining restoranlarından biri.

Tel: 0212 287 03 57

Adres: Kuruçeşme Mahallesi Ulus Park, Yol Sokağı No:2, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/sunsetgrillbar

  1. Kız Kulesi

kız kulesi

Kız Kulesi İstanbul'un boğaz içini sembollerinden birisi. Kız Kulesi çok popüler ve şık bir restoran ve kafeterya bar olarak hizmet veriyor. Özellikle geceleri Boğaz ve eski İstanbul'un 360 derece manzarası romantik bir seçim arayanların beklentilerini karşılıyor. Ancak gitmeden önce açık olup olmadığına haritalardan bakabilirsiniz.

Adres: Salacak, Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar/İstanbul

Google haritalarda bakın.

  1. The Ordinary

the ordinary

İlk buluşmada daha rahat bir mekan arıyorsanız, The Ordinary tam size göre! İtalyan mutfağı esintili nefis mi nefis pizzaların tadına ve kokusuna kayıtsız kalamayacaksınız, şimdiden söyleyelim.

Tel: 0537 562 38 78

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Silahşör Caddesi Now Bomonti Blok no: 75/A, 34380 Şişli/İstanbul

Google haritalarda bakın.

instagram.com/theordinarybomonti

Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul balık restoranları
  2. İstanbul kahve mekanları
  3. İstanbul tatlı mekanları
  4. İstanbul kahvaltı mekanları
  5. İstanbul waffle mekanları
Kategoriler
Lezzet Logo